DAFTAR SEKARANG: http://bit.ly/sic-ec

Penggunaan platform e-dagang untuk menjual dalam talian. Ini adalah seminar yang akan memberikan pengenalan yang lebih baik mengenai e-dagang. Kami akan memperkenalkan Alibaba.com sebagai 1 platform.

- Kenapa anda harus mula menjual barang dalam talian?
- Apakah cara orang membuat keuntungan dalam talian?
- Lazada, Shopify, Alibaba, Wordpress, dan lain-lain. Apa perbezaan dan bagaimana semua ini berfungsi?
- Bagaimana untuk mengendali laman web anda dari pesaing anda.
- Apakah alat yang digunakan oleh pemasar dalam talian untuk mempercepatkan prosesnya? (kebanyakannya alat percuma)
- Bagaimana untuk mengetahui apa yang trend dalam talian untuk dijual?
- Bagaimana untuk mencari penonton yang betul untuk membeli daripada anda?

19 - 20 Oktober 2018
HARI 1 (Jumaat): 6.30 petang - 9.30 petang
HARI 2 (Sabtu): 9.00 pagi - 5.00 petang
Pusat Inovasi Sarikei (https://goo.gl/maps/P2SXVeoSZtC2)

NOTA: Ini adalah bengkel PERCUMA dan hanya terhad kepada 30 orang sahaja. Untuk bengkel ini, komputer riba adalah DIPERLUKAN.
DAFTAR SEKARANG: http://bit.ly/sic-ec

Profil Jurulatih:
Anthony Jee - Pengarah Urusan, Webdoo Studio

Anthony Jee adalah pemilik Webdoo Studio, sebuah agensi pemasaran digital yang berpangkalan di Kuching, Sarawak yang membantu perniagaan tempatan cemerlang dalam talian dan bersaing dengan kelajuan dunia internet yang sentiasa berubah. Beliau juga merupakan jurulatih bersekutu Latihan Antarabangsa FAME, Strategi Pemasaran Digital, dan pelatih yang diperakui oleh Alibaba GETS. Beliau adalah 10 Pemain Terbaik DIGI WWWOW Internet For All Award 2014 dan seorang pelajar Institut Pengasas Malaysia 2015. Dia mempunyai pelbagai pengalaman untuk orang seperti kepala Google Malaysia, Mudah.my, Says.my, Jobstreet, Qunar, dan lain-lain.

Selepas menghabiskan hampir sedekad membabitkan diri dalam pemasaran internet, perdagangan e-dagang, pemasaran media sosial, dan permulaan teknologi, Anthony tahu apa yang sebenarnya mendorong penukaran dalam talian; Bukan berapa banyak iklan yang anda buat, tetapi seberapa baik kandungan anda benar-benar dapat mengambil emosi khalayak target anda. Disokong oleh sekumpulan individu yang ghairah dan profesional, beliau telah mendarat pelbagai projek yang melibatkan reka bentuk dan pembangunan web, pemasaran media sosial, penjenamaan korporat, pembangunan aplikasi mudah alih, pengeluaran video komersil, dan animasi 2D di seluruh Malaysia.

Sebagai tambahan kepada pengalaman pemasaran digitalnya yang luas, beliau juga merupakan pembicara "Bengkel Penciptaan Kedai Intensif Online", "Bengkel Intensif Pemasaran Facebook" dan "Facebook Marketing for SME", serta jurulatih media sosial untuk korporat. Anthony percaya bahawa Sarawak mempunyai banyak potensi yang masih belum dapat ditemui dan sedikit demi sedikit, dia bercita-cita tinggi untuk membuat perbezaan di tempat dia dilahirkan, untuk memajukan Sarawak untuk menjadi sebuah negara berupaya internet dan teknologi.

DAFTAR SEKARANG: http://bit.ly/sic-ec

unnamed1